Over mij

Toen ik ongeveer 20 jaar geleden begon met T’ai chi, voelde ik: “Dit is zo waardevol”, hier wil ik meer mee doen. Wat dat nou precies was, wist ik op dat moment nog niet.
Maar ik begon al snel te merken wat de mooie bewegingen voor mij betekenden.  Tot rust komen bij mezelf, een ontspannen lichaam hebben (vooral schouders) en de beweging in mijn lichaam te voelen die er doorheen gaan, de chi (energie).  Dit is wat ik wil delen met anderen.

Mijn passie is om de mensen laten voelen dat de energie kan stromen, dat je die de ruimte kunt geven. Cursisten kunnen bij mij  op een relaxte manier aan hun lichaam werken, en ze zullen merken dat het effect  intens is.
Mijn gevoel is dat het een heel mooie reis naar binnen is met als kado dat je bewuster in het leven komt te staan.

In 2009 heb ik de 5-elementen-opleiding van Martin Wessels bij Chi Choice gedaan. In 2010 heb ik de kinderopleiding van Jan Langedijk bij T’ai Chi school Kennemerland gedaan. Na weer een inspirerende workshop over meridiaan-qigong van Thierry Alibert gedaan te hebben. Daarnaast ben ik me meer in de Traditionele Chinese Geneeskunde gaan verdiepen door literatuur te lezen. Momenteel doe ik mee aan de taotraining van Reinhout Eleveld.