T’ai Chi voor kinderen

T’ai chi is ook voor kinderen ook zeer geschikt om bewuster te worden van hun lichaam en weerbaarder te zijn in het doen van de dagelijkse dingen.

KINDER TAI-CHI

In onze tegenwoordige maatschappij groeien onze kinderen op in een drukke en gejaagde wereld. Ze krijgen veel indrukken via de media, computer en prestatie gericht onderwijs enz. enz.

Het verbaast dan ook niet dat veel kinderen, net als veel volwassenen onder grote druk komen te staan. De al meer dan 5000 jaar oude T’ai-Chi bewegingen, afkomstig uit China, kunnen ons leren hiermee om te gaan.

Tijd nemen voor:

Bewegen, Balans, Evenwicht, Concentreren, Coördineren, Energie (chi) en kracht voelen, jezelf vertrouwen en van daaruit rust en ontspanning. De ademhaling, de motor van de energie, gaat zich vanzelf verdiepen. De gewrichten en spieren worden door de intensieve bewegingen flexibeler en soepeler.

T’ai-Chi leert als geen ander een kind dichter bij zijn gevoelens te laten komen, maar ook een betere controle op agressie, het bevorderen van respect voor de natuur, de omgeving en de mensen.

Ervaringen:

De mij door zijn succesvolle workshops kinder taichi verzorgd op de Openbare basisschool De Frankendael in Callantsoog en de Basisschool De Oceaan in Assendelft.